In het project zijn tot nu toe tienduizenden uren aan historische data-invoer gerealiseerd. De AEZEL-vrijwilligers combineren historische informatie over mensen en plekken en maken die gegevens voor een breed publiek toegankelijk op de website aezel.eu, onder meer via zoombare en aanklikbare kaarten. Deze website wordt verzorgd door de stichting LGGI en ondersteund door het Erfgoedcentrum van De Domijnen en andere archiefdiensten en verenigingen/stichtingen. Het AEZEL-project werkt samen en wisselt gegevens uit met HISGIS, dat in andere provincies kadastraal onderzoek doet. CEL, de erfgoedcoöperatie Limburg, steunt het project.

Het AEZEL-project is één van de vijftien European TimeMachines die op dit moment actief zijn of in de startblokken staan. Vanwege de innovatieve gegevensstructuur is het AEZEL-project van IJsland tot  Italië en van Frankrijk tot Bulgarije enthousiast ontvangen.

AEZEL werkt over heel Limburg. De vrijwilligers zijn verdeeld over regio’s die alle verbonden zijn aan een archiefdienst. Bij elke archiefdienst is er een contactpersoon die vragen kan beantwoorden of doorleiden. Het Gemeentearchief Roermond is één van die archiefdiensten; de contactpersoon voor AEZEL is Saskia Mouchart. De andere archiefdiensten zijn het Erfgoedcentrum van De Domijnen, het Erfgoedhuis Weert, het Gemeentearchief Venlo, het Gemeentearchief Venray, het Gemeentearchief Peel en Maas en het Historisch Centrum Limburg.