Deze archieven worden (net als de archieven van na 1990) beheerd door de gemeenten Leudal en Roerdalen zelf. Vragen over de archieven van beide gemeenten kunt u het beste stellen bij:

Wel kunt u stukken uit deze archieven op onze studiezaal inzien.

Gemeente Leudal

De gemeente Leudal is in 2007 ontstaan door samenvoeging van vier vroegere gemeenten:

 • Haelen
  Bij de gemeente Haelen behoorden - behalve de kern Haelen - sinds 1942 ook de vroegere gemeenten Buggenum en Nunhem en sinds 1991 de vroegere gemeente Horn.
 • Heythuysen
  Bij de gemeente Heythuysen behoorden - behalve de kern Heythuysen - sinds 1991 ook de vroegere gemeenten Baexem en Grathem.
 • Hunsel
  Bij de gemeente Hunsel behoorden - behalve de kern Hunsel - sinds 1942 ook de vroegere gemeenten Ittervoort en Neeritter.
 • Roggel en Neer
  Deze gemeente is in 1991 ontstaan door samenvoeging van de vroegere gemeente Roggel en de vroegere gemeente Neer.

De inventarissen van de oude archieven (tot ca. 1940) van Baexem, Buggenum, Grathem, Haelen, Heythuysen, Horn, Hunsel, Ittervoort, Neer, Neeritter, Nunhem en Roggel zijn gescand en online raadpleegbaar. De kwaliteit van de originele documenten is dusdanig dat de scans niet doorzoekbaar zijn met een zoekfunctie.
De inventarissen van de nieuwe archieven (ca. 1940 t/m 1990) van Baexem, Buggenum, Grathem, Haelen, Heythuysen, Horn, Hunsel,  Neer en Roggel zijn ook online raadpleegbaar. Deze zijn wél digitaal doorzoekbaar.
U vindt de inventarissen van de vroegere gemeenten die opgegaan zijn in Leudal via het archievenoverzicht.

Gemeente Roerdalen

De gemeente Roerdalen is in 2007 ontstaan door samenvoeging van twee vroegere gemeenten:

 • Roerdalen
  De vroegere gemeente Vlodrop werd in 1991 bij de gemeente Melick en Herkenbosch gevoegd. In 1993 kreeg deze vergrote gemeente een nieuwe naam, Roerdalen.
 • Ambt Montfort
  De gemeente Ambt Montfort is in 1991 gevormd uit de vroegere gemeenten Montfort, Posterholt en Sint Odiliënberg.

Van de oude archieven (tot ca. 1940) en de nieuwe archieven (ca. 1940 t/m 1990) van de vroegere gemeenten Melick en Herkenbosch, Montfort, Posterholt, Sint Odiliënberg en Vlodrop bestaan inventarissen, maar deze zijn alleen op papier beschikbaar. U kunt ze inzien op onze studiezaal.