Tegenwoordig kunt u veel informatie op internet vinden, maar helaas nog niet alles. In onze studiezaal kunt u ook de archieven opvragen die niet raadpleegbaar zijn op internet. Er zijn altijd medewerkers aanwezig die u graag helpen.

Wanneer u zich heeft aangemeld en heeft ingeschreven bij de balie, neemt u plaats in de studiezaal. Op iedere tafel staan formulieren waarop u kunt aangeven welke stukken u wilt raadplegen. Het is belangrijk de benoemde nummers bij de betreffende inventaris op het formulier te vermelden. Dit formulier geeft u vervolgens bij de balie af.

Niet alle stukken zijn openbaar. Dit staat in de inventarissen en kunt u vooraf al op www.archieven.nl terugvinden. Kijk voor de zekerheid altijd even in de inleiding of bij de informatie van het stuk zelf. Lukt het u niet om het van tevoren op te zoeken, dan hebben we altijd nog papieren inventarissen in de studiezaal die u kunt raadplegen.

Uw persoonlijke spullen kunt u in kluisjes plaatsen (geen munt nodig). Als u even wilt pauzeren kunt u bij ons een gratis kopje koffie of thee drinken. 

In de studiezaal zijn voldoende stopcontacten en er is wifi aanwezig, zodat u altijd met uw eigen apparatuur kunt werken. Tevens hebben we twee vaste computers en fichelezers die u mag gebruiken.

U kunt ook kopieën maken in de studiezaal. De gemeente Roermond hanteert vaste tarieven voor het Gemeentearchief. Pinnen gaat helaas niet. Wij vragen u om contant af te rekenen.

Ook bieden we een kleine collectie boeken en kaarten te koop aan. Deze kunt u in de studiezaal kopen. 

U kunt in onze studiezaal terecht op maandag t/m donderdag, van 9.00 tot 12.30 uur. We verzoeken u de te raadplegen stukken een dag van tevoren aan te vragen per e-mail; dat werkt efficiënter voor u en voor ons. Meer informatie over het studiezaalbezoek is te vinden op Bezoek de studiezaal.

Lees hier ons Studiezaalreglement.