Weekday portlet

 

Nieuws  Nieuws  Nieuws.

15 jul 2024

Expositie Sinti in Roermond en Limburg

Op 19 juli wordt in de Kathedraal van Roermond de expositie ‘Nooit Bevrijd! Sinti in Roermond en Limburg’ geopend. Tot zondag 1 september is de tentoonstelling vrij toegankelijk voor publiek.

10 jun 2024

Let op: Archiefstukken tijdelijk niet raadpleegbaar

Een aantal archieven zijn niet raadpleegbaar vanwege digitalisering en het verder toegankelijk maken van stukken.

05 jun 2024

Terugblik presentatie onderzoek Joods vastgoed

Op 17 april 2024 vond de presentatie van het boek 'Balans opmaken: een bittere noodzaak. De onteigening van Joods vastgoed in de gemeente Roermond en het naoorlogs rechtsherstel' van Fred Cammaert ...

06 mei 2024

Boekverkoop: Fotoboek Roermond in WOII

Op vrijdag 3 mei werd in het Roercenter het boek 'Roermond in beeld. Van Duitse inval tot wederopbouw' gepresenteerd. Het boek toont in maar liefst 700+ foto's (waarvan 300 niet eerder gepubliceerd) ...

Een andere geschiedenis

De geschiedenis van Roermond is anders dan die van de meeste steden in Nederland. Hoe dat komt? De stad hoorde eeuwenlang bij wat nu België is. Maak kennis met Roermonds verrassende verleden.

Plan uw bezoek  Plan uw bezoek.

Adres en toegankelijkheid

Waar vindt u het Gemeentearchief en hoe komt u er het makkelijkst? Waarheen kunt u bellen of mailen? Is het archief ook toegankelijk voor rolstoelen?

Plan uw bezoek

In onze studiezaal kunt u stukken met informatie over de geschiedenis van Roermond bekijken die niet raadpleegbaar zijn via internet. We helpen u daarbij graag.

Wie zijn wij?

Het Gemeentearchief is het geheugen van Roermond. Onze archieven en collecties bewaren de geschiedenis van de gemeente Roermond en van de vroegere gemeenten Maasniel, Herten en Swalmen.