Weekday portlet

 

Nieuws  Nieuws  Nieuws.

02 jun 2023

Gemeentearchieven Roermond en Weert samen verder

Na jaren voorbereiding hebben Roermond en Weert woensdag de samenwerking bekrachtigd voor het beheer van gemeentearchieven. Daarmee blijven die behouden voor Midden-Limburg.

29 mrt 2023

Oud-Stadsarchief gerestaureerd en gedigitaliseerd

Vanaf 4 april 2023 is het Oud-Archief van de stad Roermond niet raadpleegbaar. Alle stukken worden dan gerestaureerd en ingescand.

28 mrt 2023

Let op: Archiefstukken tijdelijk niet raadpleegbaar

Een aantal archieven zijn niet raadpleegbaar vanwege digitalisering en het verder toegankelijk maken van stukken.

Het oudste archiefstuk van Roermond

Alexander IV was paus van 1254 tot 1261, tijdens de kruistochten. Hij liet mensen (vooral vrouwen) vervolgen die werden verdacht van hekserij. Wat heeft hij te maken met de geschiedenis van Roermond?

Snelzoeken  Snelzoeken  Snelzoeken.

Personen

Bezaten uw voorouders hier vroeger grond? Wie was de moeder van uw opa en waar woonde zij? Speelde uw familie een rol in de geschiedenis van Roermond?

Beeldbank

We hebben een uitgebreide beeldcollectie met oude foto’s van gebeurtenissen, portretten, historische kaarten en afbeeldingen van de stad Roermond.

Plan uw bezoek  Plan uw bezoek.

Adres en toegankelijkheid

Waar vind u het Gemeentearchief en hoe komt u er het makkelijkst?

Plan uw bezoek

In onze studiezaal kunt u stukken met informatie over de geschiedenis van Roermond bekijken die niet raadpleegbaar zijn via internet. We helpen u daarbij graag.

Wie zijn wij?

Het Gemeentearchief is het geheugen van Roermond. Onze archieven en collecties bewaren de geschiedenis van de gemeente Roermond en van de vroegere gemeenten Maasniel, Herten en Swalmen.