Weekday portlet

 

Nieuws  Nieuws  Nieuws.

03 jan 2024

Let op: Archiefstukken tijdelijk niet raadpleegbaar

Een aantal archieven zijn niet raadpleegbaar vanwege digitalisering en het verder toegankelijk maken van stukken.

02 jun 2023

Gemeentearchieven Roermond en Weert samen verder

Na jaren voorbereiding hebben Roermond en Weert woensdag de samenwerking bekrachtigd voor het beheer van gemeentearchieven. Daarmee blijven die behouden voor Midden-Limburg.

29 mrt 2023

Oud-Stadsarchief gerestaureerd en gedigitaliseerd

Vanaf 4 april 2023 is het Oud-Archief van de stad Roermond niet raadpleegbaar. Alle stukken worden dan gerestaureerd en ingescand.

18 okt 2022

Roermondse heksenprocessen in de media

Een zwarte bladzijde uit de Roermondse geschiedenis zijn de tientallen rechtszaken tegen 'heksen', vooral in 1613-1614. Het gemeentebestuur wil nu een vorm van eerherstel voor de onschuldige ...

Een andere geschiedenis

De geschiedenis van Roermond is anders dan die van de meeste steden in Nederland. Hoe dat komt? De stad hoorde eeuwenlang bij wat nu België is. Maak kennis met Roermonds verrassende verleden.

Plan uw bezoek  Plan uw bezoek.

Adres en toegankelijkheid

Waar vindt u het Gemeentearchief en hoe komt u er het makkelijkst? Waarheen kunt u bellen of mailen? Is het archief ook toegankelijk voor rolstoelen?

Plan uw bezoek

In onze studiezaal kunt u stukken met informatie over de geschiedenis van Roermond bekijken die niet raadpleegbaar zijn via internet. We helpen u daarbij graag.

Wie zijn wij?

Het Gemeentearchief is het geheugen van Roermond. Onze archieven en collecties bewaren de geschiedenis van de gemeente Roermond en van de vroegere gemeenten Maasniel, Herten en Swalmen.